09
ΦΕΒ

Grammy: Ειδικά αφιερώματα σε Prince και George Michael


Με δύο ειδικά αφιερώματα θα τιμήσουν τα μουσικά βραβεία Grammy τους Prince και George Michael, που έφυγαν από τη ζωή το 2016.

Την ανακοίνωση έκαναν οι διοργανωτές των βραβείων, χωρίς, ωστόσο, να δώσουν λεπτομέρειες για το ποιοι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στα αφιερώματα.

Λίγες ημέρες πριν, είχε ανακοινωθεί ότι, στη φετινή διοργάνωση, θα εμφανιστούν οι Adele, Alicia Keys, Lady Gaga, John Legend, Bruno Mars και Metallica. Στην περσινή απονομή των βραβείων, οι διοργανωτές τίμησαν τη μνήμη του David Bowie με τη Lady Gaga να ερμηνεύει τραγούδια του.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ (The Recording Academy), Neil R. Portnow, δήλωσε ότι τόσο ο Prince, όσο και ο George Michael, υπήρξαν «είδωλα της ποπ μουσικής με σπάνια μουσική διάνοια και απόκοσμα χαρίσματα».

«Ο θάνατος δύο τόσο δημιουργικών πρωτοπόρων υπήρξε μια τεράστια απώλεια για την κοινότητα των δημιουργών: η Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ με σεβασμό θα αποτίσει φόρο τιμής στην απίστευτη κληρονομιά, που αφήνουν στην σκηνή των Grammy» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ακαδημίας.

Produced by