09
ΦΕΒ

Συλλυπητήρια Πούτιν σε Ερντογάν για τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών σε βομβαρδισμό στη Συρία


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συμφώνησαν να εντείνουν τον συντονισμό τους σε στρατιωτικό επίπεδο στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως γνωστοποίησε το Κρεμλίνο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ρωσική προεδρία δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ωστόσο επισημάνθηκε ότι ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Τούρκο πρόεδρο για τον θάνατο πολλών Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ στη βόρεια Συρία.

Δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης με την στήριξη της Άγκυρας εξαπέλυσαν ευρεία επιχείρηση εντός της πόλης σήμερα, μία ημέρα αφότου κατάφεραν να σπάσουν την άμυνα του Ισλαμικού Κράτους στο προπύργιό του στην επαρχία του Χαλεπιού.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν επιπλέον στο να προσπαθήσουν με συγκεκριμένες ενέργειες να δώσουν ώθηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα και την Γενεύη, ενώ συζήτησαν και σχετικά με τις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν για τη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στη Ρωσία τον Μάρτιο.Produced by