10
ΦΕΒ

Εκτός κούρσας για την προεδρία θέλουν οι Γάλλοι τον Φιγιόν


Ακόμα ένα αρνητικό σημάδι για την υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν για την προεδρία της Γαλλίας κομίζει νέα δημοσκόπηση της Odoxa για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού France Info.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 74% των ερωτηθέντων έχει κακή γνώμη για τον 62χρονο πρώην πρωθυπουργό, ενώ το 53% των συντηρητικών ψηφοφόρων επιθυμεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να αντικατασταθεί.

Ο Φιγιόν έχει ζητήσει συγγνώμη από τον γαλλικό λαό για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα των φορολογούμενων που λάμβανε επί χρόνια η σύζυγός του, όμως έχει τονίσει ότι η εργασία της ήταν πραγματική και ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία, παρά το γεγονός ότι η δημοτικότητά του καταποντίζεται εξαιτίας του σκανδάλου. Ο Φιγιόν καταγγέλλει ότι η υπόθεση αυτή είναι μια συνωμοσία των αντιπάλων του και οι δικηγόροι του έχουν αμφισβητήσει τη νομιμότητα της έρευνας.

Η δημοτικότητα του Φιγιόν καταρρέει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και πλέον βρίσκεται στην 18η θέση από την τρίτη που ήταν, με ποσοστό 22%, καταγράφοντας πτώση 13% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν.

Πλέον επικρατέστερος νικητής των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θεωρείται ο ανεξάρτητος, κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν με το ποσοστό της δημοτικότητάς του να ανέρχεται στο 43%, σημειώνοντας άνοδο 2% σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα.

Produced by