10
ΦΕΒ

Ο Τσίπρας θυμήθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς για τη... διαφθορά


Το "ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, μιλώντας την Παρασκευή στην "Ώρα του Πρωθυπουργού".


«Η κυβέρνηση μας έχει το ηθικό πλεονέκτημα να αντιμετωπίζει τα φαινόμενα της διαφθοράς» υποστήριξε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή, όπου απαντάει σε ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.


Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η επίθεση στην κυβέρνηση από τα ισχυρά συμφέροντα αποτελεί και έναν δείκτη ότι κάτι κάνουμε καλά.Θα ανησυχήσω όταν οι επιθέσεις σταματήσουν».


Προσέθεσε ακόμα πως «ζούμε Ζούμε σε μια περίοδο που πλέον έχει σπάσει η ομερτά των κυκλωμάτων της διαφθοράς.Υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν φοβάται να συγκρουστεί.»

 

 

Έχει σημειωθεί πρόοδος με τις λίστες των φοροφυγάδων. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε τις έκρυβαν είτε αρνούνταν να τις παραλάβουν. Θα γίνει ενοποίηση των λιστών των μεγαλοκαταθετών σε μια ενιαία λίστα και θα ελεγχθούν πάνω από 1.000.000 ΑΦΜ, είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι πρόσθεσε ότι η ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια, δημοσιεύει μια κατάταξη η οποία αφορά την υποκειμενική αντίληψη για τη διαφθορά και όχι την πραγματικότητά της.


 

Produced by