10
ΦΕΒ

Νέα επίθεση Κατρούγκαλου στο ΔΝΤ


Εκ νέου βολές κατά του ΔΝΤ εξαπέλυσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη του στο CNBC, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να τονίζει ότι «οι Έλληνες βουλευτές βρίσκονται υπό πίεση από το Ταμείο και όχι από τους Ευρωπαίους».

Ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε ότι το Ταμείο βρίσκεται και το ίδιο σε συνθήκες πίεσης, προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε στη συνέχεια, πως τα στοιχεία του ΔΝΤ για την πορεία της οικονομίας τυγχάνουν της κριτικής τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης.

«Το ΔΝΤ επαναφέρει ζητήματα, τα οποία έχουμε ήδη διορθώσει, όπως για παράδειγμα, την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση» έσπευσε να προσθέσει.

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι «είναι απαραίτητο να έχουμε περαιτέρω ελάφρυνση» και κατέστησε αναγκαία την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σχετικά με τις εν εξελίξεις διαπραγματεύσεις, επιβεβαίωσε ότι «γίνονται προσπάθειες προκειμένου να φθάσουμε σε συμφωνία την επόμενη εβδομάδα».

Produced by