28
ΦΕΒ

Aπολύσεις στην Cosmote


Την απόφασή της να προχωρήσει σε 120 απολύσεις στην εταιρεία ανακοίνωσε, σύμφωνα με την ομοσπονδία εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ), η διοίκηση της Cosmote στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η ομοσπονδία ζητάει την παρέμβαση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, καθώς και των σωματείων στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, καλώντας τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ σε αγωνιστική ετοιμότητα".

"Όταν μια τόσο κερδοφόρα επιχείρηση με έναν εκ των βασικών μετόχων της, το Ελληνικό Δημόσιο , με 2 δισ. ετήσιο κύκλο εργασιών και μισθολογικό κόστος από τα χαμηλότερα στη παγκόσμια αγορά, προχωρά σε τέτοιες ενέργειες τότε κανένας ΄Ελληνας εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το επαγγελματικό του αύριο" επισημαίνει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση "να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν".


Η ΓΣΕΕ ζητά την ανάκληση των απολύσεων στη COSMOTE


Την έντονη και ριζική διαφωνία της στην απόφαση της διοίκησης της COSMOTE να πραγματοποιήσει 120 απολύσεις , εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι η εταιρία ελέγχεται κατά πλειοψηφία απ' τη D.Telecom και το Ελληνικό Δημόσιο ενώ πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πλέον κερδοφόρα εταιρία κινητής τηλεφωνίας, με την μεγαλύτερη παραγωγικότητα και την χαμηλότερη μισθολογική δαπάνη, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει, ότι η απόφαση αυτή αποτελεί πρόκληση, γιατί πραγματοποιείται σε μια περίοδο έκρηξης της ανεργίας και των απολύσεων, μόνο και μόνο για να διατηρήσει την κερδοφορία της η D.Telecom και καλεί την Κυβέρνηση, τον μέτοχο του Ελληνικού Δημοσίου και το Υπ. Εργασίας να παρέμβουν άμεσα ώστε να ανακληθούν οι ομαδικές απολύσεις στην εταιρεία.Produced by