10
ΦΕΒ

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: «Θέλουμε να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα»


Τη «δέσμευση της γερμανικής κυβέρνησης για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος» επανέλαβε η εκπρόσωπος Τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φρειδερική βον Ντεχάουζεν, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την επίσκεψη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες.

«Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με τη διασφάλιση ότι η αναθεώρηση του σημερινού τρίτου προγράμματος είναι επιτυχής. Σε αυτό επικεντρώνονται όλες μας οι προσπάθειες» δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος.

Ερωτηθείσα για την απογευματινή συνάντηση στις Βρυξέλλες αλλά και την κοινή στάση, με την οποία θα προσέλθουν σ’ αυτήν Ε.Ε. και ΔΝΤ, έκανε λόγο για «ευχάριστο γεγονός», το οποίο αποδεικνύει τον εποικοδομητικό ρόλο του ΔΝΤ.

«Αυτό είναι ευχάριστο. Αυτό δείχνει ότι το ΔΝΤ έχει διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι από διαδικαστική άποψη μια συμφωνία μεταξύ των θεσμικών οργάνων είναι ένα βήμα, αλλά είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε μια συμφωνία μεταξύ των πιστωτών για την Ελλάδα », επισήμανε. 

Produced by