10
ΦΕΒ

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Προσπαθούμε για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως τις 20/2


Όλες οι προσπάθειες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στοχεύουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος διαβεβαίωσε η εκπρόσωπός του Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η κ. Τιζενχάουζεν επισήμανε ότι «είναι ευχάριστο» ότι προς το παρόν έχει επιτευχθεί «συνεννόηση» των θεσμών για το ελληνικό πρόγραμμα -συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ.

«Ήδη διαγραφόταν το τελευταίο διάστημα μια εποικοδομητική συμμετοχή του ΔΝΤ», σημείωσε, προσθέτοντας πως αυτό είναι το ένα βήμα. Όπως τόνισε, είναι εξίσου σημαντικό να επιτευχθεί συνεννόηση των θεσμών με την Ελλάδα και πως για αυτό τον λόγο θα πρέπει οι εκπρόσωποί τους να επιστρέψουν στην Αθήνα.
 
Η κ. φον Τιζενχάουζεν υπενθύμισε ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το Eurogroup, αλλά όπως είπε, «ως τότε υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος». Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών «συμβάλλει ενεργά ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση του τρέχοντος τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα. Προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουν όλες οι προσπάθειές μας», προσέθεσε.
 
Πάντως, η Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν διευκρίνισε ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Σόιμπλε με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Produced by