10
ΦΕΒ

Μάλοχ: Και ΔΝΤ και εκτός ευρώ η Ελλάδα


Η Ελλάδα θα χρειαστεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ακόμη και εκτός ευρώ, τόνισε ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοχ.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Μάλοχ είπε ότι η χώρα μας πρέπει να εγκαταλείψει τώρα το ευρώ και να επαναχαράξει την δημοσιονομική και νομισματική πολιτική της.

Εκτίμησε οτι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει, είναι να αποφύγει τη σύγκρουση με τους πιστωτές της Ευρωζώνης και να συμφωνήσει ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ, μέχρι να ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της και να βγει στις αγορές.

Ο Τεντ Μάλοχ εκτίμησε ότι η λειτουργία της Ευρωζώνης προκαλεί πολιτική αποσταθεροποίηση στα κράτη-μέλη της, που δεν μοιράζονται δίκαια τα οφέλη του ευρώ και προέβλεψε ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα έχει κάποια στιγμή την ίδια ισοτιμία με το δολάριο, «προφητεύοντας» ότι η Ευρωζώνη θα συρρικνωθεί.

Ακόμη, χαρακτήρισε μεγάλη υπερβολή και βαρύ χαρακτηρισμό του ιδίου από τους Ευρωπαίους ως «persona non grata», υπογραμμίζοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δέχεται υποδείξεις για τους πρέσβεις των ΗΠΑ που θα διορίσει ανά τον κόσμο.

Produced by