12
ΦΕΒ

Φιγιόν: Επιμένει στην προεκλογική μάχη παρά το σκάνδαλο με τη σύζυγό του


Δεν αποχωρεί από την κούρσα διεκδίκησης της γαλλικής προεδρίας ο Φρανοσυά Φιγιόν, παρά το σκάνδλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα του με την αργομισθία της συζύγου του. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία σε συνέντευξη, που παραχώρησε στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

Ο κίνδυνος να χάσουν οι Ρεπουμπλικανοί την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο από το Εθνικό Μέτωπο "με οδήγησε στην απόφαση να συνεχίσω μέχρι τέλους", ανέφερε. "Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη... Φυσικά αποτίμησα την κατάσταση, δεν το αποφάσισα εν θερμώ" είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποχώρησή του από την "κούρσα" για την προεδρία θα άφηνε τη Γαλλία χωρίς έναν "αξιόπιστο" υποψήφιο και θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε κρίση.

Η ίδια εφημερίδα εξάλλου αναφέρει ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της Πενέλοπι Φιγιόν πιθανότατα δεν θα την βάλουν στο αρχείο αλλά εντός της εβδομάδας θα ασκήσουν διώξεις.

Το σκάνδαλο αυτό ξέσπασε στα τέλη Ιανουαρίου, όταν η σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine αποκάλυψε ότι η Πενέλοπι Φιγιόν πληρωνόταν επί χρόνια από το δημόσιο, ως κοινοβουλευτική βοηθός αρχικά του συζύγου της και κατόπιν του αναπληρωτή του, χωρίς ωστόσο να ασκήσει ποτέ τα καθήκοντά της. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και δύο από τα παιδιά του Φιγιόν εργάστηκαν ως κοινοβουλευτικοί βοηθοί το διάστημα 2007-2007.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου. Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι ο Φιγιόν πολύ δύσκολα θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο, που είναι προγραμματισμένος για τις 7 Μαΐου.

Produced by