13
ΦΕΒ

FT: Το ΔΝΤ προς έξοδο από το ελληνικό πρόγραμμα


Την εκτίμηση πως το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της διαφωνίας του Ταμείου με τη Γερμανία τονίζει ο αρθρογράφος των Financial Times, Βόλφγκανγκ Μινχάου, σε σημερινό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και καμία χώρα στον κόσμο, δεν είναι δυνατό να επιτυγχάνει πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Κατά τον ίδιο επομένως, το Ταμείο δικαίως ζητάει τη μείωση του ελληνικού χρέους, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο. «Αλλά η Γερμανία δεν πρόκειται να το αποδεχθεί» σπεύδει να προσθέσει.

«Οι Γερμανοί δεν θα αποδεχθούν μία τέτοια εξέλιξη, καθώς ο αριθμός των βουλευτών, οι οποίοι τάσσονται εναντίον του ελληνικού “κουρέματος”, θα είναι ακόμη μεγαλύτερος μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου» εξηγεί στο ίδιο πλαίσιο.

Εάν η κυβέρνηση του Βερολίνου επιθυμεί να αποδεχθεί την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, τότε θα πρέπει να δράσει άμεσα, χρησιμοποιώντας την τρέχουσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επαναλαμβάνει και σημειώνει ότι μετά τις εκλογές, στη Bundestag θα βρίσκονται τόσο οι Ελεύθεροι Δημοκράτες όσο και το AfD, κόμματα τα οποία αμφότερα τάσσονται υπέρ του Grexit.

Produced by