13
ΦΕΒ

Ο Πολάκης προειδοποιεί τον Σόιμπλε: Θα γυρίσουν στα μούτρα του οι απειλές


Τα πυρά του κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστρεψε εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που κατηγόρησε για μια ακόμα φορά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών για τη στάση που κρατά στη δεύτερη αξιολόγηση.

Μιλώντας στο ρ/σ Real, ο κ. Πολάκης απαντώντας στο ερώτημα για το αν αποφασίζει για όλα ο Σόιμπλε, ανέφερε πως «μέχρι παλιότερα αυτό γινόταν, αλλά τώρα δεν θα γίνει αυτό το πράγμα διότι ο κ. Σόιμπλε δεν θα είναι πολύ καιρό στη θέση του. Έχει ένα εξάμηνο ακόμα. Ακόμα και να υπάρξει νέα συγκυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, που δεν το βλέπω γιατί η κίνηση είναι ανάποδη, ο κ. Σόιμπλε υπουργός Οικονομικών δεν θα είναι». 

Στην επισήμανση ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει συνεχώς ότι ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας και μας απειλεί πάλι με Grexit ο Παύλος Πολάκης τόνισε: «Θα του γυρίσουν στα μούτρα οι απειλές. Μας λέει ότι "εμείς ανακοινώνουμε 300 δισ. πλεόνασμα, δηλαδή αυτά καταφέραμε εμείς με αυτές τις συνθήκες, με αυτό το ευρώ, με αυτή την οικονομική πολιτική και από εσάς ζητάω κι άλλο αίμα”. Ε, όχι δεν έχει άλλο αίμα. Τέλειωσε το αίμα. Αυτό είναι η ιστορία».

Στο ερώτημα αν κατά τη γνώμη του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιδιώκει Grexit ο κ. Πολάκης απάντησε: «Ο Σόιμπλε επιδιώκει καταρχήν να ρίξει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη". Και ξεκαθάρισε: "Δεν σηκώνει δεύτερο συμβιβασμό επώδυνο του τύπου του Ιουλίου του 2015 ούτε η κοινωνία, ούτε εμείς».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση βρεθεί μπροστά σε ακόμα μία επώδυνη συμφωνία και επιμείνει ότι δεν την ψηφίζει, είναι εκβιασμός, κι έτσι περάσει ο χρόνος, φοβάστε ότι θα μας φτάσουν στον Ιούνιο και με το πιστόλι στον κρόταφο θα μας πουν ή παίρνετε μέτρα ή ξανά το σκηνικό του 2015 ο κ. Πολάκης απάντησε: «Αυτό το σενάριο το ξαναπαίξαν μόνο που αυτή τη στιγμή ούτε εμείς είμαστε χωρίς σφαίρες στο πιστόλι, ούτε αυτοί είναι το ίδιο δυνατοί όπως ήταν».

«Υπάρχει συνωμοσία σε βάρος μου»

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στα ζητήματα που αφορούν στον χώρο της υγείας, αλλά και στην κόντρα του με την ΠΟΕΔΗΝ. Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει συνωμοσία σε βάρος τους από εργαζομένους, από την ΠΟΕΔΗΝ και από δημοσιογράφους ανέφερε: «Φυσικά και υπάρχει. Αυτή τη στιγμή για πρώτη φορά, αυτή η πολιτική ηγεσία έχει αναδείξει το κεντρικό πρόβλημα του χώρου της υγείας των προηγούμενων χρόνων που ήταν ότι από τα 340 δισ. του δημόσιου χρέους τα 84 δισ. ήταν μαύρο χρήμα του χώρου της υγείας το οποίο παίχτηκε σε μία περίοδο 15ετίας». 

Στο ερώτημα αν εννοεί ότι χτύπησε συμφέροντα γι’ αυτό τον αντιμετωπίζουν έτσι ο κ. Πολάκης απάντησε: «Σαφέστατα. Τα έχουμε βάλει με πάρα πολύ χοντρά συμφέροντα και μας χτυπάνε. Μας πολεμάνε εντελώς οργανωμένα, με όρους μαφίας». 

Produced by