13
ΦΕΒ

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Ξεκάθαρο «όχι» στα σενάρια περί δραχμής


Λίγο μετά τις 15:00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Άγκελα Μέρκελ στα γραφεία των χριστιανοδημοκρατών στο Βερολίνο. 

«Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη ότι αυτά που λέμε εντός Ελλάδας τα λέμε και εκτός. Οι καθυστερήσεις οδηγούν σε υπερβολικές απαιτήσεις, το σχέδιο της ΝΔ έχει μεταρρυθμίσεις που πάνε και πέρα από το πρόγραμμα σε διάφορους τομείς, όπως σε παιδεία κ δικαιοσύνη» τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπάρχει ένα ξεκάθαρο όχι στα σενάρια περί δραχμής, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ: «Η Ελλάδα ανήκει στην καρδιά της ευρωζώνης, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα δραχμής».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γαλάζιο στρατόπεδο η κ. Μερκελ υποστήριξε απολύτως την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ μεγάλο κομμάτι της συζήτησης κάλυψε το προσφυγικό, όπου ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης εθνικής στάσης, ενώ επεσήμανε και καθυστερήσεις στις αιτήσεις ασύλου.

Για την αξιολόγηση, ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι θα πρέπει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο.

Produced by