13
ΦΕΒ

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών η μηνυτήρια αναφορά Βαξεβάνη κατά του ζεύγους Μητσοτάκη


Στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβίβασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, την μηνυτήρια αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη σε βάρος του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, για τη δήλωση του πόθεν έσχες της πρώτης, στην οποία δεν έχει συμπεριλάβει διαμέρισμα που έχει αγοράσει στο Παρίσι.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε την μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
 
Ο κ. Βαξεβάνης με την μηνυτήρια αναφορά του, στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να ερευνηθεί εάν νόμιμα δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και τη δήλωση της συζύγου του, ενώ ζητεί να διερευνηθούν οι λόγοι που δεν αναφέρθηκε το επίμαχο διαμέρισμα στην δήλωση του πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη, όπως και η διαδρομή των χρημάτων με τα οποία έγινε η αγορά του ακινήτου.
 
Να σημειωθεί ότι ως προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω του νόμου περί ευθύνης των υπουργών, δεν μπορεί να κινηθεί καμία δικαστική διαδικασία εάν δεν υπάρξει η προηγούμενη συγκατάθεση της Βουλής, περί άρσης ασυλίας. Έτσι, η προκαταρκτική έρευνα η οποία θα διενεργηθεί, αφορά μόνο τη Μαρέβα Μητσοτάκη.
 

Produced by