14
ΦΕΒ

Σύμβουλος του Ερντογάν χαρακτηρίζει «τρομοκράτη» την Ελλάδα


Ακόμα μια παραληρηματική τοποθέτηση από την Τουρκία για την Ελλάδα σημειώθηκε την Τρίτη, με τον δημοσιογράφο και σύμβουλο του Ταγίπ Ερντογάν, Αμπντουραχάμ Ντιλιπάκ να βάλει ανοιχτά κατά της χώρας μας, καλώντας σε άμεσα μέτρα κατά της Αθήνας.

Σε άρθρο του στην «Haber Vaktim», με τίτλο «Εδώ είναι έτσι!, ο Ντιλιπάκ μιλά για τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία και στην πόλη της Αλ Αμπάμπ και το ΡΚΚ το οποίο για ακόμα μια φορά εξομοιώνει με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν που η Τουρκία θεωρεί ως οργάνωσε το πραξικόπημα της 15ηςΙουλίου. 

Σχολιάζει τη στάση της δύσης απέναντι στην Τουρκία και για τα «δύο μέτρα και δύο» σταθμά που έχει απέναντι στην Τουρκία λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα «ξεχνώντας πως σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκεται μετά από τις πολλαπλές επιθέσεις και η Γαλλία».

Ωστόσο, η διπλή αναφορά του στην Ελλάδα προκαλεί, τουλάχιστον, ανησυχία.

«Ο Έλληνας Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (μετά τις 15 Ιουλίου) δήλωσε πως θα υπάρξει πόλεμος με την Τουρκία. Αυτή η χώρα [σ.σ. η Ελλάδα] είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ. Είναι γείτονές μας… Αλλά τώρα η Ελλάδα ανήκει στην Τρομοκρατική Οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, γίνεται μέρος του ΡΚΚ μιας και η Ελλάδα του ανοίγει διάπλατα τις πόρτες ή τις έχει ήδη ανοίξει από καιρό» γράφει ο Ντιλπάκ για την Ελλάδα, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο δηλώσεις που είχε κάνει πριν από αρκετούς μήνες ο επίτιμος Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς, ο οποίος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 10 χρόνια για τη Θράκη ή την Κύπρο.

Να σημειωθεί πως ο δημοσιογράφος στο κείμενο δεν αναφέρει πως οι δηλώσεις αυτές έχουν γίνει από τον επίτιμο Α/ΓΕΣ και όχι από τον εν ενεργεία Αρχηγό του Γενικού Επιτελείο Στρατού, Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Επί του παρόντος σχεδόν όλα τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Γκιουλέν που εγκατέλειψαν την χώρα έχουν καταφύγει στην ΕΕ και κανείς μας δεν μπορεί να τους αγγίξει…» αναφέρει ο Ντιλιπάκ σε έναν σαφή σχολιασμό τόσο της απόφασης του Άρειου Πάγου να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς όσο και στην στάση που τηρεί η Γερμανία απέναντι στους 40 ΝΑΤΟικούς Τούρκους αξιωματούχους που ζητούν άσυλο εκεί και συνεχίζει:

«Σύμφωνα με τον Έλληνα Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου αυτός είναι ο δικός τους τρόπος, αυτό δεν σημαίνει πως μας αρέσει. Τα Ίμια [σ.σ. Καρντάκ στο τουρκικό κείμενο] είναι μια πρόφαση. Η Ελλάδα που βρίσκεται σε οικονομική κρίση και δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτικής της δύναμη προστατεύοντας τους πραξικοπηματίες. Το Ισραήλ είχε για την Ουγκάντα πως: «η τρομοκρατία, οι τρομοκράτες, το πραξικόπημα είναι υποκινούμενα»..

Αν δεν σας αρέσουν όλα όσα είπε ο Έλληνας Α/ΓΕΣ κάντε μια επιδρομή… ίσως τότε καταλάβουν. Αν ο Έλληνας Α/ΓΕΣ ήταν Τούρκος τότε σίγουρα θα υποστήριζε το Λαϊκό Ρεπουμπλικανό Κόμμα (CHP) και θα υποστήριζε το «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα. […] Σίγουρα, οι άνθρωποι της Ευρώπης έχουν έναν δικό τους τρόπο κατανόησης, αλλά τα πράγματα στην Τουρκία είναι έτσι… […] έτσι και αλλιώς είναι γνωστό «πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»» καταλήγει το κείμενο του Ντιλιπάκ.

Produced by