14
ΦΕΒ

"Κλυδωνισμοί" στο αμερικανικό Κογκρέσο από την παραίτηση Φλιν


Πολιτική αναταραχή προκαλούν στο αμερικανικό Κογκρέσο οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Μάικλ Φλιν, οι οποίες οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση του Συμβούλου Ασφάλειας των ΗΠΑ αργά χθες το βράδυ.

 

Αρκετά μέλη του Κογκρέσου, που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα, ζήτησαν απόρρητη ενημέρωση από στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, προκειμένου να λάβουν λεπτομερείς εξηγήσεις για το τί ακριβώς έχει συμβεί. “Απευθύνουμε το αίτημα αυτό τόσο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και προς το FBI,” δήλωσαν τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Κόνιερς από το Μίσιγκαν και Ελάιζα Κάμμινγκς από το Μέριλαντ.

 

Ο Δημοκρατικός Άνταμ Σιφ, επίσης, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από την Καλιφόρνια, ενώ ασκεί επιρροή εντός της μόνιμης ειδικής επιτροπής για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε ότι η παραίτηση του Φλιν δε θέτει τέλος στις ερωτήσεις που σχετίζονται με τις επαφές που είχε με τους Ρώσους.

 

“Η κυβέρνηση Τραμπ θα πρέπει να διευκρινίσει ποιος ήταν ενημερωμένος για τις συζητήσεις του Φλιν με το Ρώσο πρεσβευτή, αλλά κι αν ο ίδιος ενεργούσε σύμφωνα με εντολές του προέδρου ή άλλων αξιωματούχων ή αν οι συνομιλίες είχαν περιέλθει στην αντίληψη στελεχών του επιτελείου Τραμπ,” τόνισε ο Σιφ.

Produced by