14
ΦΕΒ

Η Κομισιόν αποσυνδέει την επίσκεψη Μοσκοβισί με την επιστροφή της τρόικας


Να αποσυνδέσει την επίσκεψη του Γάλλου Επιτρόπου, Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα με την επιστροφή της τρόικας επιχείρησε η η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα οικονομίας Άννικα Μπράιντχαρτ.

 

"Δεν υπάρχει διασύνδεση της «πολιτικής επίσκεψης» Μοσκβισί με την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα. Η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται για μια γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σύντομα, έτσι ώστε να επιστρέψουν ανάπτυξη και επενδύσεις", είπε η ίδια χαρακτηριστικά.

 

Σύμφωνα με την Μπράιντχαρτ, το πρόγραμμα του Μοσκοβισί στην Αθήνα περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επίσης την βράβευση του από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Θέλοντας να υπογραμμίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, η εκπρόσωπος Τύπου συμπλήρωσε πως υπάρχουν δύο επιλογές, «να οικοδομήσουμε πάνω στη πρόοδο ή να την υπονομεύσουμε» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως η εργασία με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζεται και δεν υπάρχει ημερομηνία επιστροφής των θεσμών ακόμα.

 

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως οι προσπάθειες συνεχίζονται μέχρι και το «παρά ένα» πριν το Eurogroup, με τον Πρόεδρο Ντάισελμπλουμ να βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους έτσι ώστε να βρεθεί κάποια μέση λύση που να ικανοποιεί πολιτικά όλες τις πλευρές.

 

Εξετάζονται διαφορετικά σενάρια τη περίοδο αυτή, όπως το 1% μέτρα επί του ΑΕΠ τώρα και 1% μετά το 2019, όμως τίποτα δεν είναι τελικό και οι διεργασίες συνεχίζονται.

Produced by