14
ΦΕΒ

Χάθηκε και το ορόσημο της 20ης Φεβρουαρίου


Χάθηκε και το ορόσημο της 20ης Φεβρουαρίου, καθώς, όπως προκύπτει από την ατζέντα της συνεδρίασης του επικείμενου Eurogroup, δεν θα γίνουν βήματα προς την επίτευξη συμφωνίας, αλλά θα πέσυν επί τάπητος σχέδια, τα οποία θα δώσουν ώθηση στη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία παραμένει "παγωμένη".

"Θα γίνει η εκτίμηση της εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, εστιάζοντας σε σχέδια για προώθηση της 2ης αξιολόγησης", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Eurogroup.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συμβουλίου, Γερούν Ντάισελμπλουμ άφησε να εννοηθεί ότι όσο το ΔΝΤ δεν διευκρινίζει, αν θα συμμετάσχει ή θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, τότε συμφωνία δεν θα υπάρξει.

"Η δεύτερη αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί εγκαίρως για το Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου", είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο ίδιος υπογράμμισε, σύμφωνα με το Reuters, ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ παραμένει απαραίτητη για να συνεχιστεί το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την κατάσταση στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η χώρα δεν βρίσκεται σε "οξεία κρίση" (acute crisis).

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η Ελλάδα βρίσκεται όλο πιο κοντά στην αναζοπύρωση του "θρίλερ" του 2015, καθώς τόσο τα χρονικά περιθώρια όσο και τα περιθώρια ρευστότητας στενεύουν επικίνδυνα, ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διατηρεί στο προσκήνιο το σενάριο του Grexit.

Produced by