14
ΦΕΒ

Μάρκο Μπούτι: Το «μομέντουμ» στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία δεν πρέπει να χαθεί


Το «μομέντουμ» στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία δεν πρέπει να χαθεί εξαιτίας των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τόνισε ο διευθυντής της ΓΓ Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής (EPC) για τις διεθνείς οικονομικές προοπτικές του 2017, στις Βρυξέλλες, ο Μ. Μπούτι ανέφερε ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα είναι ένας πολύ σημαντικός «θετικός» παράγοντας για το μέλλον της Ελλάδας.

Έκανε λόγο για «πραγματικά καλά νέα» και παρέπεμψε στα στοιχεία της Επιτροπής για επιστροφή στην ανάπτυξη και υπεραπόδοση αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους. «Θα είναι πολύ κακό εάν αυτό το μομέντουμ διακοπεί» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ακόμη κι αν τα στοιχεία της Επιτροπής περιλαμβάνουν κάποια μέτρα «εφάπαξ απόδοσης», κυρίως βασίζονται σε πολιτικές που θα συνεχιστούν και που μπορούν να καταστήσουν την ελληνική οικονομία «εύρωστη».

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Μ. Μπούτι σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως υπάρχει κοινή αντίληψη ότι είναι προς το συμφέρον όλων να προχωρήσουν τα πράγματα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα σημειωθεί πρόοδος στο Eurogroup της Δευτέρας. Τέλος, υπογράμμισε πως το «θετικό αποτέλεσμα» στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας για το 2016 θα αποτελέσει τη βάση για μια συμφωνία.

Produced by