15
ΦΕΒ

ΥΠΟΙΚ: Δεν επιβαρύνεται το δημόσιο από τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής


Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου από τις υποχρεώσεις του Μεγάρου Μουσικής εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως σημειώνεται σχετικά, «π αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή δυνατότητα να αναλάβει με υπουργική απόφαση εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου χρέη του οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ή οποιουδήποτε άλλου φορέα.

Η ανάληψη των συγκεκριμένων χρεών έγινε κατ’ εφαρμογή του νόμου 4366/15-2-2016 ο οποίος υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία και αποσκοπεί στην εξυγίανση του Μεγάρου Μουσικής συνολικά και στην βέλτιστη εποπτεία του. Σημειώνουμε ότι η παραπάνω διαδικασία ήταν αναπόφευκτη, δεδομένου ότι η παροχή διαδοχικών εγγυήσεων εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου, σε όλα τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής έως το 2014 είχε ήδη επιβαρύνει το δημόσιο χρέος με αποτέλεσμα η σημερινή μεταφορά των οφειλών να αποτελεί απλή λογιστική διαδικασία που δεν επιβαρύνει περαιτέρω το αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Produced by