15
ΦΕΒ

«Η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση θα επιφέρει προληπτικά μέτρα» προειδοποιεί ο Χρυσόγονος


Τη γρήγορη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ζήτησε ο Κώστας Χρυσόγονος την Τετάρτη, καθώς σε περίπτωση περαιτέρω καθυστέρησης θα προκληθεί τέτοια ζημιά, ώστε τα προληπτικά μέτρα να εφαρμοστούν και να λειτουργήσουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Όπως ανέφερε ο ευρωβουλετής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ, «τον Ιούλιο υπάρχουν πληρωμές 7,5 δισεκ. ευρώ, πρέπει να πάρουμε δανεικά και δυστυχώς ξέρουμε από ποιους…. Κυρίως στόχος πρέπει να είναι η επιστροφή στις αγορές το φθινόπωρο το 2018, όλα τα αλλά είναι μάχες οπισθοφυλακών».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, «πρέπει να βλέπεις τη λιγότερο κακή από τις εναλλακτικές που έχεις μπροστά σου, καλώς αντιστέκεται η κυβέρνηση σε ό,τι μπορεί να αντισταθεί, όμως πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί από το διακρατικό δανεισμό και να βγούμε στις αγορές το 2018, ο διακρατικός δανεισμός είναι σαν τη δόση με τα ναρκωτικά». 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πάντως ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την αξιολόγηση, ενώ επισήμανε ότι οι εκλογές δεν θα ωφελήσουν τη χώρα.

Επίσης, ο κ. Χρυσόγονος είπε ότι υπάρχει δημοκρατικό πρόβλημα να νομοθετηθούν τα προληπτικά μέτρα, καθώς η λαϊκή εντολή ισχύει έως το Σεπτέμβριο του 2019 χαρακτηρίζοντας το όλο θέμα «παραλογισμό των δανειστών».

«Έχω φωνή και διαφορετική άποψη τα κόμματα δεν μπορεί να είναι στρατιές παπαγάλων…» δήλωσε δε ο ευρωβουλευτής στον απόηχο της σύγκρουσής του με το Μαξίμου.

Produced by