15
ΦΕΒ

Κοινοτικές πηγές: Στόχος η "πολιτική πρόοδος" στο Eurogroup


Την ώρα που η κυβέρνηση επιζητεί πολιτική λύση στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι στόχος είναι να υπάρξει "πολιτική πρόοδος" μέχρι το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

"Τo Εurogroup της 20ής Φεβρουαρίου θα είναι ένα ακόμα στάδιο στη διαδικασία ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος", ανέφερε την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες η Άνικα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

Η Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι ο επίτροπος Μοσκοβισί είχε εποικοδομητικές συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο σήμερα στην Αθήνα, στους οποίους και μετέφερε το μήνυμα της Επιτροπής που δεν είναι άλλο από το ότι όλοι εργάζονται εντατικά για τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

"Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με όλους τους εταίρους μας για αυτό το σκοπό, ούτως ώστε η ελληνική οικονομία να συνεχίσει τους αναπτυξιακούς ρυθμούς και να τους ενισχύσει", τόνισε η ίδια. "Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για να διευκολύνουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης", πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σημειώνεται πως στο συμβούλιο των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα συμμετάσχει η Κριστίν Λαγκάρντ. Το Ταμείο θα εκπροσωπηθεί από τον Πολ Τόμσεν.

Produced by