16
ΦΕΒ

Σοβαρή εμπλοκή στο Κυπριακό και στις συνομιλίες Αναστασιάδη-Ακιντζί


Εμπλοκή σημειώνεται, όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις, στο "καυτό" ζήτημα του Κυπριακού, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί αποχώρησε από τις συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Αναστασιαδης και Ακινζί συναντήθηκαν σήμερα, για πρώτη φορά μετά το θέμα που δημιούργησε η τουρκική πλευρά με πρόσχημα την νομοθετική τροπολογία, η οποίαεισάγει αναφορά στα σχολεία για την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

 

Η τηλεόραση του ΡΙΚ μετέδωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές κατά πόσο ο Ακιντζί αποχώρησε από τη σημερινή συνάντηση ή από την όλη διαδικασία των συνομιλιών.

 

Αμέσως μετά την αποχώρησή του, ο κ. Ακιντζί συγκάλεσε τα τ/κ μέσα στο λεγόμενο «προεδρικό» του ψευδοκράτους, προκειμένου να προχωρήσει σε δηλώσεις, αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στη σημερινή συνάντηση, καθώς και για τους λόγους της αποχώρησής του.

 

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέμεινε στον χώρο των διαπραγματεύσεων στο παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, προφανώς για να συζητήσει με τον κ. Έιντε για τις εξελίξεις, πριν επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο για να διαχειριστεί το ζήτημα.

 

Πάντως, από την πλευρά της η ελληνοκυπριακή πλευρά σχολιάζοντας τις εξελίξεις, τόνισε πως "δεν τίθεται θέμα ναυαγίου των συνομιλιών από εμάς".

 

Πλέον, τα βλέμματα θα πρέπει να στραφούν στον Γ.Γ. του ΟΗΕ όπως επίσης και στον Ειδικό του Σύμβουλο, καθώς ο τελευταίος θα πρέπει να δικαιολογήσει αυτό τον τουρκικό ελιγμό, που αφορμάται σ' ένα ζήτημα που δεν αφορά στο Κυπριακό.

Produced by