16
ΦΕΒ

Ντομπρόβσκις: Νέο μήνυμα υπέρ της Ελλάδας και κατά του ΔΝΤ


Εκ νέου θετικός προς την Ελλάδα και επικριτικός κατά του ΔΝΤ εμφανίστηκε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη του στο euro2day.gr «Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βρεθεί συμφωνία πάνω στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί» τονίζει ενδεικτικά, και προειδοποιεί για τον κίνδυνο διολίσθησης στην αβεβαιότητα.

Χαιρετίζοντας την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων του 2015 και 2016, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα επιτύχει και τους στόχους του 2017.

Όσον αφορά το 2018, παραδέχεται την ύπαρξη ενός μικρού κενού, το οποίο ωστόσο, κατά τον ίδιο, μπορεί να κλείσει «πολύ εύκολα».

Στο ίδιο πλαίσιο, επισημαίνει ότι οι θεσμοί θα πρέπει να βρουν μία κοινή συνισταμένη ως προς τις προβλέψεις τους, καθώς δεν γίνεται να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις από την Ε.Ε. και διαφορετικές από το ΔΝΤ.

«Οι θεσμοί πρέπει να συζητήσουν τις διαφορές τους στις προβλέψεις και ακολούθως τις αξιολογήσεις για το δημοσιονομικό κενό, δηλαδή τους στόχους του προγράμματος» αναφέρει.

Παράλληλα, καλεί τις ελληνικές αρχές να «ολοκληρώσουν την εφαρμογή όσων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων έχουν καθυστερήσει», παρότι διαπιστώνει αρκετή πρόοδο σ’ αυτόν τον τομέα.

Produced by