16
ΦΕΒ

Αποφυλακίζεται ο δημοσιογράφος Μουσσάς για την υπόθεση εκβιασμών


Την αποφυλάκιση του δημοσιογράφου Τάκη Μουσσά αποφάσισε το συμβούλιο εφετών με σχετικό βούλευμα, ένα χρόνο μετά την προφυλάκισή του και και το σάλο που προκλήθηκε από την αποκαλούμενη υπόθεση των εκβιασμών δημοσιογράφων.

Στον Μουσσά επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ΕΔΥΔΑΠ, Αμαλία Κάντζου, η οποία συνεργαζόταν με τους φερόμενους ως εκβιαστές, τους κατήγγειλε ότι την εκβιάζουν για κρατικές διαφημίσεις. Εκτός από τον Παν. Μουσσά κατηγορείται στην υπόθεση ο Χρ.Φράγκου, ενώ πρόσφατα απεβίωσε ο επίσης εμπλεκόμενος, Παν.Μαυρίκος.

Οι δικηγόροι του Σάκης Κεχαγιόγλου και Θόδωρος Μαντάς σε δήλωσή τους αναφέρουν: «Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το υπ΄ αριθμ. 291/17 βούλευμά του αποφάσισε την αποφυλάκιση του εντολέως μας Παναγιώτη Μουσσά και την αντικατάσταση της κράτησής του με περιοριστικούς όρους . Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εξέλιξη αυτή, η οποία αποδεικνύει ότι η Δικαιοσύνη, δια των θεσμοθετημένων οργάνων της, όταν επικρατεί νηφαλιότητα και ψυχραιμία, αποκαθιστά άστοχες αποφάσεις που ελήφθησαν σε επιβαρυμένο επικοινωνιακό περιβάλλον» κατέληξαν στην κοινή δήλωση τους.

Produced by