16
ΦΕΒ

Καμμένος: Εθνική επιτυχία η παραμονή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο


Ως «σημαντική εθνική επιτυχία» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος την απόφαση του ΝΑΤΟ να παραμείνει στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου «για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καμμένου για την παραμονή της ΝΑΤΟικής δύναμης έχει ως εξής:

«Αποτελεί σημαντική εθνική επιτυχία, η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ για τη συνέχιση της επιχείρησης SNMG 2 στο Αιγαίο, παρά τις διαφωνίες της Τουρκίας.

Η απόλυτη πλειοψηφία των Υπουργών Άμυνας, με εξαίρεση την Τουρκία, δέχθηκε ότι αυτή η επιχείρηση είναι επιτυχημένη. Η ανακοπή των προσφυγικών ροών, με την παρουσία των πλοίων του ΝΑΤΟ, θα συνεχιστεί όσο υπάρχουν ακόμα υποψήφιοι παράνομοι μετανάστες ή πρόσφυγες από την άλλη πλευρά του Αιγαίου που θέλουν να περάσουν προς την Ευρώπη.

Έθεσα το θέμα των 15 χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών και την παραμονή των Δυνάμεων. Έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Υπουργών. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους Υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ για την αποδοχή των ελληνικών θέσεων» κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Produced by