16
ΦΕΒ

Ανησυχίες Βάιτμαν για τα σχέδια Τραμπ στις τράπεζες


Ανήσυχος για τα σχέδια της νέας κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά στις ρυθμίσεις για τις τράπεζες δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο κ. Βάιντμαν δήλωσε στη Bild ότι η ανταγωνιστική απορρύθμιση ανάμεσα στις τράπεζες «πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία».

Σημείωσε ακόμα πως ένα από τα μαθήματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης ήταν πως οι τράπεζες χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια και πιο αυστηρή εποπτεία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει διατάξει μια επανεξέταση του νόμου Dodd-Frank, ο οποίος ψηφίστηκε μετά την κρίση του 2008 για να περιορίσει το ρίσκο στο οποίο είναι εκτεθειμένες οι τράπεζες.

Ο κ. Βάιντμαν εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι σε ένα ενδεχόμενο εμπορικό άνοιγμα της Γερμανίας στην Κίνα, λέγοντας πως ενώ το Πεκίνο έχει προχωρήσει σε περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας συνεχίζει να μην αποτελεί ένα λαμπρό μοντέλο για τις ανοικτές αγορές.

Όπως τόνισε, είναι σημαντικό να υπάρξει ψυχραιμία και να γίνουν γρήγορα επαφές με την Ουάσιγκτον για να διατηρηθεί η εμπορική συνεργασία που έχει εξυπηρετήσει και τις δύο χώρες.

Produced by