Απώλειες στις ευρωαγορές

Απώλειες στις ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:52 Δημιουργία 21/12/18, 10:26

Καθοδικά κινείται η Ευρώπη, καθώς η Fed εμμένει στην απόφασή της για την τέταρτη κατά σειρά αύξηση επιτοκίων μέσα σε έναν χρόνο, παρά τις αντιδράσεις των αγορών, την ίδια ώρα που το αργό καταγράφει χαμηλά 17 μηνών, εν μέσω ανησυχιών για υπερπαραγωγή πετρελαίου.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μεγάλες απώλειες, εν μέρει διότι ο Τραμπ γνωστοποίσε ότι δεν θα υπογράψει έκτακτη χρηματοδότηση, παρά το γεγονός ότι το αμερικάνικο δημόσιο κινδυνεύει να κατεβάσει ρολά. Τριγμούς στην Ουάσινγκτον προκάλεσε και η αιφνίδια παραίτηση του υπουργού Άμυνας, ο οποίος επικαλέστηκε διάσταση απόψεων, πιθανότατα αναφερόμενος στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Ο Σαλβίνι, απ' την άλλη, απειλεί τη συμφωνία Βρυξελλών-Ρώμης, διατείνοντας ότι δεν θα ψηφίσει τον αναθεωρημένο προυπολογισμό που θα καταθέσει η ιταλική κυβέρνηση.

Στο μέτωπο του Brexit, όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά, ακόμα και αυτό ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, ενώ Κομισιόν και ευρωπαικές χώρες εντείνουν τις προετοιμασίες για το ενδεχόμενο της άτακτης αποχώρησης της Μ. Βρετανίας, χωρίς συμφωνία. Η Μέι από την πλευρά της, ανεβάζει τους τόνους με ΕΕ, ανακοινώνοντας ότι θα βάλει τέρμα στην ειδική μεταχείριση των ευρωπαίων πολιτών στη χώρα της.

Στη Γαλλία, δεν σταματούν οι κινητοποιήσεις των κίτρινων γιλέκων κατά των πολιτικών Μακρόν, ούτε ενόψει Χριστουγέννων.

Τέλος, το αργό σημείωσε πτώση 4,8% ή $2,29 στα $45,88 ανά βαρέλι φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2017, ενώ η ετήσιες απώλειες αγγίζουν το 24%.Το Brent επίσης υποχώρησε κατά 5% ή $2,89 στα $54,38 το βαρέλι.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο σημειώνει οριακά κέρδη 0,02% στις 6.713 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,50% στις 10.558 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι χάνει 0,36% στις 4.675 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, με τον MIB στο Μιλάνο συγκεντρώνει απώλειες 0,75% στις 18.437 μονάδες και τον IBEX στη Μαδρίτη να πέφτει 0,26% στις 8.574 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε απώλειες 0,37% στις 335 μονάδες .

Αν σου άρεσε κάνε