16
ΦΕΒ

Καραβίας: Κάθε καθυστέρηση στην αξιολόγηση αποβαίνει εις βάρος της χώρας και της οικονομίας


«Κανείς δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες, όμως η εμπειρία μας έχει δείξει ότι κάθε καθυστέρηση αποβαίνει εις βάρος της χώρας και της οικονομίας», τόνισε για την αξιολόγηση ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας,  σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης επιτελικών στελεχών της Eurobank στην Θεσσαλία.

Όπως επεσήμανε, «αδικούμε τον εαυτό μας και τις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας εάν σταματήσουμε τώρα. Για να επιστρέψουμε σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, πέρα από το κλείσιμο ενός ακόμη κύκλου αναταράξεων γύρω από την αξιολόγηση, υπάρχουν δύο ακόμη σοβαρές προϋποθέσεις».

Οι προϋποθέσεις αυτές, κατά τον κ. Καραβία αφορούν:

- Πρώτον, ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής σε πιο αναπτυξιακή κατεύθυνση. Ο περιορισμός του φορολογικού βάρους, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις και η υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων για το 2017 με επιταχυνόμενους ρυθμούς αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

- Δεύτερον, τη διασφάλιση εκ μέρους του τραπεζικού συστήματος, της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, ταυτόχρονα με τη διαχείριση της κληρονομιάς της κρίσης - το μεγάλο απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Στην ίδια εκδήλωση, οι προσκεκλημένοι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία επίσης να παρακολουθήσουν τον επικεφαλής οικονομολόγο της Eurobank, δρ. Πλάτωνα Μονοκρούσο, στην παρουσίαση μελέτης με τίτλο «Διεθνής Οικονομία και Ελλάδα: Προκλήσεις, Προοπτικές και Ευκαιρίες».
 
Ο διευθύνων σύμβουλος και τo κλιμάκιο της διοίκησης της Eurobank, διαβεβαίωσαν τους πελάτες, ότι στόχος είναι η μέγιστη συμβολή και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Eurobank στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, στο πλευρό της κοινωνίας και των πελατών, με σεβασμό στις ανάγκες τους και λύσεις στα προβλήματά τους, καθώς και των εργαζομένων που αποτελούν το ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα του ομίλου.
 
Στο κλιμάκιο της Eurobank συμμετέχουν επίσης:
Οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι, Σταύρος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης, οι γενικοί διευθυντές Ιάκωβος Γιαννακλής, Αθηνά Δεσύπρη και άλλα ανώτατα στελέχη της διοίκησης.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η διοίκηση της Eurobank είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Produced by