16
ΦΕΒ

Βουλή: Αποσύρθηκε τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ


Αποσύρθηκε τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που προέβλεπε την τεχνική συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ανακατασκευή και αναβάθμιση ακινήτων της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία κατάλληλων χώρων προσωρινής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων.
 
Η τροπολογία πρότεινε για λόγους κατεπείγουσας στεγαστικής ανάγκης, να μπορεί η διαδικασία σύναψης των συμβάσεων να γίνει χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού.
 
Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει δεκτή η τροπολογία, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, και να είναι η όλη διαδικασία πλήρως σύννομη και πλήρως συμβατή και με το ενωσιακό δίκαιο.
 
Ο Χρήστος Μαντάς που συνυπέγραφε την τροπολογία, είχε ήδη ζητήσει ο ίδιος την απόσυρσή της προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και να μην παρερμηνευτεί το σκεπτικό της. Νωρίτερα, η βουλευτής Μερόπη Τζούφη που επίσης υπέγραφε την τροπολογία, είχε δηλώσει ότι στόχος είναι να υπάρξουν οι κατάλληλοι χώροι και δομές προσωρινής φιλοξενίας των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων.
 

Produced by