17
ΦΕΒ

Την προστασία των εργαζόμενων του Mega ζητά ο Παππάς


Ευθύνες στους μεγαλομετόχους του Mega για την κατάσταση που έχει περιέλθει το κανάλι καταλόγισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, που δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

Ο κ. Παππάς τόνισε πως δεν πρέπει να πέσει «μαύρο» στο κανάλι από την Digea, ενώ υποστήριξε ακόμα πως πρέπει να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ο υπουργός ανέφερε πως «η ιδιοκτησία του Mega επέλεξε να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο. Το κανάλι βρίσκεται σε οριακό σημείο και οι πλούσιοι μέτοχοί του επιμένουν να μη βάζουν το χέρι στην τσέπη»  και προσέθεσε: «Τι ακριβώς λένε σήμερα οι ιδιοκτήτες; Τι λένε όσοι φώναζαν, πριν και μετά το διαγωνισμό για τις άδειες, ότι θα χάνονταν θέσεις εργασίας; Τι λένε αυτοί που εξαπέλυσαν λυσσαλέο πόλεμο κατά της -προβλεπόμενης από το Σύνταγμα- αδειοδότησης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να ρίξει "μαύρο" στα κανάλια; Σήμερα, οι μέτοχοι της DIGEA, οι υπόλοιποι καναλάρχες δηλαδή, επιδιώκουν -χωρίς προσχήματα- να ρίξουν "μαύρο" σε ένα κανάλι-ανταγωνιστή τους».

Όπως σημείωσε, «με αφορμή μια οφειλή, η ιδιωτική εταιρεία Digea διεκδικεί για τον εαυτό της ρόλο υπέρτατου κριτή: να αποφασίζει ποιος θα εκπέμπει και ποιος όχι». «Οι ίδιοι που ισχυρίζονταν ότι μπορούν να εκπέμπουν άπειρα κανάλια, τώρα πασχίζουν να μας πείσουν ότι όσα λειτουργούν σήμερα είναι πολλά. Πρόκειται για τυπική περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων, στο μέσο της οποίας βρίσκονται οι εδώ και μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του σταθμού», υπογράμμισε.

Διερωτήθηκε τέλος αν οι ιδιοκτήτες των άλλων καναλιών «αυτοί που δήθεν κόπτονταν για την απασχόληση» δεσμεύονται «σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά για το Mega, να απορροφήσουν στις επιχειρήσεις τους όλους τους εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς δουλειά».

Produced by