17
ΦΕΒ

"Κατηγορώ" Κυριάκου κατά Τσίπρα για το άβατο των Εξαρχείων


Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής για την έντονη εγκληματικότητα, που "ρημάζει" τη χώρα μας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το άβατο των Εξαρχείων, κατηγορώντας την κυβέρνηση της Αριστεράς ότι καταπολεμά την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

 

«Η εποχή σας τελειώνει», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συζήτηση της ερώτησης, που ο ίδιος κατέθεσε στον κ. Τσίπρα, στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού».

 

Ο κ. Μητσοτάκη, αναφέρθηκε πολλές φορές σε προσωπικό τόνο κατά του πρωθυπουργού, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ευθύνες για την αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας.

 

«Η ανομία γενικεύεται, η εγκληματικότητα εξαπλώνεται», ανέφερε ο ίδιος και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα πρόσθεσε: «Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητά μας και γεμίσατε την επικαιρότητα με σπασμένες εικόνες».

 

«Oχήματα των αστικών συγκοινωνιών βανδαλίζονται, μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων καταστρέφονται αδιακρίτως», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι εκτός ελέγχου.


Στα Εξάρχεια η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο υποστήριξε. Πολίτες δέχονται επιθέσεις, κάτοικοι στερούνται τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, ενώ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι συνεχώς στο στόχαστρο. Πρέπει να προστατεύεται η πόλη και οι κάτοικοι από το εμπόριο ναρκωτικών και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών από ομάδες ποινικών.


Ποινικοί και νέα γενιά τρομοκρατών έχουν γίνει ένα. Υπάρχουν πολλές γιάφκες στα Εξάρχεια, αλλά δεν κάνετε τίποτα και δεν αφήνετε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.


«Μπορείτε να προστατεύσετε τους πολίτες και την περιουσία του ελληνικού λαού;» ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα. 


Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη χώρα, η κατάσταση έχει ξεφύγει με την πολιτική ανοχής που προωθεί η κυβέρνηση, σημείωσε.


«Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από μια βαριοπούλα και ένα καλάσνικοφ είναι μικρή». 


Μίλησε για μνημειώδη ανικανότητα της κυβέρνησης. Η «ομάδα Δέλτα» έχει καταργηθεί και η «ομάδα ΔΙΑΣ» έχει μικρότερη παρουσία. Εμεις θα επανασυστήσουμε την «ομάδα Δέλτα», ξεκαθάρισε.


Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν και ιδεολογικές εμμονές στα ζητήματα της ασφάλειας. Δεν ζούμε την εποχή της χούντας. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα.


Όπως και στην οικονομία, έτσι και στα ζητήματα της ασφάλειας τα θύματα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι οι αδύναμοι πολίτες.


Θέλω συγκεκριμένες απαντήσεις, όχι θεωρίες. Πόσο θα ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων και θα αδιαφορείτε για τα γκέτο που δημιουργούνται σε σημεία της Δυτικής Αθήνας; Πότε θα φέρετε σχέδιο για την αυξημένη εγκληματικότητα;

 

Produced by