17
ΦΕΒ

"Μπαλάκι" η ευθύνη για το άβατο των Εξαρχείων στη Βουλή


"Μπαλάκι" έχει γίνει στη Βουλή η ευθύνη για την εγκληματικότητα, που "ρημάζει" τη χώρα μας, καθώς Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αλληλοκατηγορούνται για τα επεισόδια βίας, τα οποία σημειώνονται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. 

 

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το άβατο των Εξαρχείων στην "Ώρα του Πρωθυπουργού", ενώ ο τελευταίος από την πλευρά του κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι την ώρα που όλα τα "φώτα" είναι στραμμένα στη διαπραγμάτευση Αθήνας-δανειστών, η ΝΔ με την τακτική του αποπροσανατολισμού ρίχνει τους "προβολείς" στα ζητήματα της ασφάλειας.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε ότι κατά τα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας, ενώ ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η βία δεν είναι επίκαιρο ζήτημα.

 

«Η εποχή σας τελειώνει», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συζήτηση της ερώτησης, που ο ίδιος κατέθεσε στον κ. Τσίπρα, στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού».

 

Ο κ. Μητσοτάκη, αναφέρθηκε πολλές φορές σε προσωπικό τόνο κατά του πρωθυπουργού, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ευθύνες για την αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας.

 

«Η ανομία γενικεύεται, η εγκληματικότητα εξαπλώνεται», ανέφερε ο ίδιος και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα πρόσθεσε: «Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητά μας και γεμίσατε την επικαιρότητα με σπασμένες εικόνες».

 

«Oχήματα των αστικών συγκοινωνιών βανδαλίζονται, μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων καταστρέφονται αδιακρίτως», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι εκτός ελέγχου.

 

Στα Εξάρχεια η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο υποστήριξε. Πολίτες δέχονται επιθέσεις, κάτοικοι στερούνται τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, ενώ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι συνεχώς στο στόχαστρο. Πρέπει να προστατεύεται η πόλη και οι κάτοικοι από το εμπόριο ναρκωτικών και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών από ομάδες ποινικών.

 

Ποινικοί και νέα γενιά τρομοκρατών έχουν γίνει ένα. Υπάρχουν πολλές γιάφκες στα Εξάρχεια, αλλά δεν κάνετε τίποτα και δεν αφήνετε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

 

«Μπορείτε να προστατεύσετε τους πολίτες και την περιουσία του ελληνικού λαού;» ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη χώρα, η κατάσταση έχει ξεφύγει με την πολιτική ανοχής που προωθεί η κυβέρνηση, σημείωσε.

 

«Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από μια βαριοπούλα και ένα καλάσνικοφ είναι μικρή».

 

Μίλησε για μνημειώδη ανικανότητα της κυβέρνησης. Η «ομάδα Δέλτα» έχει καταργηθεί και η «ομάδα ΔΙΑΣ» έχει μικρότερη παρουσία. Εμεις θα επανασυστήσουμε την «ομάδα Δέλτα», ξεκαθάρισε.

 

Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν και ιδεολογικές εμμονές στα ζητήματα της ασφάλειας. Δεν ζούμε την εποχή της χούντας. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα.

 

Όπως και στην οικονομία, έτσι και στα ζητήματα της ασφάλειας τα θύματα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι οι αδύναμοι πολίτες.

 

Θέλω συγκεκριμένες απαντήσεις, όχι θεωρίες. Πόσο θα ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων και θα αδιαφορείτε για τα γκέτο που δημιουργούνται σε σημεία της Δυτικής Αθήνας; Πότε θα φέρετε σχέδιο για την αυξημένη εγκληματικότητα;

 

Τσίπρας: Δημιουργούν εντυπώσεις!

 

Στη «θέληση της ΝΔ για να δημιουργήσει εντυπώσεις για το ζήτημα της εγκληματικότητας την ώρα που το βασικό θέμα που απασχολεί την Ελλάδα είναι η διαπραγμάτευση» στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή.

 

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι ότι επινόησε ένα «άλλο επίκαιρο ζήτημα», την ώρα που η ελληνική κοινωνία ασχολείται με το πραγματικά επίκαιρο ζήτημα που είναι η διαπραγμάτευση.

 

«Δεν το υποτιμώ ως ζήτημα, αλλά δεν είναι επίκαιρο», υποστήριξε, λέγοντας ότι εγκληματικότητα υπάρχει εδώ και χρόνια.

 

Ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι «κάποιος επικοινωνιολόγος θα σύστησε στον κ. Μητσοτάκη «να αναδείξει την ατζέντα του φόβου, προκειμένου να συγκροτήσει συγκροτημένη αντιπολιτευτική γραμμή».

 

«Παραδοσιακή ατζέντα της πιο σκληρής δεξιάς είναι o φόβος και η κινδυνολογία για την οικονομία, ο φόβος και η κινδυνολογία για την ασφάλεια, ο φόβος και η κινδυνολογία για τα εθνικά θέματα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι την ίδια ατζέντα υιοθέτησε και ο προκάτοχος του κ. Μητσοτάκη, Αντώνης Σαμαράς χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

 

Κατά τον πρωθυπουργό, αυτή είναι η γραμμή που συνδέει την παλιά δεξιά με τη νέα, «η πολιτική του φόβου, αλλά και η ακροδεξιά».

 

«Πολύ μικρή η απόσταση που συνδέει τη βαριοπούλα από τα έδρανα τα βουλευτικά και τα υπουργικά της Ν.Δ. στην περίπτωση του κ. Βορίδη», συνέχισε. 

Produced by