19
ΑΠΡ

Frigoglass: Εξαγορά του 80% της Jebel Ali Container Factory Fze


H Frigoglass, με ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά επαγγελματικής ψύξης (Ice Cold Merchandisers) και ο μεγαλύτερος παραγωγός γυάλινης συσκευασίας στην Δυτική Αφρική, ανακοινώνει σήμερα την συμφωνία εξαγοράς του 80% του Jebel Ali Container Factory Fze (JAG), παραγωγού γυάλινων μπουκαλιών και φιαλών, που εδρεύει στο Ντουμπάι.

H JAG εδρεύει στην ελεύθερη ζώνη της περιοχής Jebel Ali και παράγει γυάλινα μπουκάλια και φιάλες για εταιρείες αναψυκτικών και τροφίμων. Από την αρχή των δραστηριοτήτων της το 1997, η JAG υπήρξε ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς παίκτες στην διεθνή αγορά, με εξαγωγές στην Νότια και Ανατολική Αφρική, προσφέροντας μια συμπληρωματική γεωγραφική κάλυψη των δραστηριοτήτων της Frigoglass στην Υαλουργία, που σήμερα εστιάζονται στη Δυτική Αφρική. Επιπλέον, η JAG εξάγει στην Ασία, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές υαλουργίας, και στην Ευρώπη, προσφέροντας έτσι στην Frigoglass την ευκαιρία δημιουργίας συνεργιών σε αρκετές αγορές που ήδη έχει ισχυρή παρουσία μέσω του κλάδου ψύξης.
Η JAG έχει μια παραγωγική μονάδα που εκτείνεται σε 68,000 τ.μ. και διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό, περιλαμβάνοντας ένα Sorg end-fired twin-pass regenerative κλίβανο, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία το 2009 και έχει υψηλή ενεργειακή απόδοση, με παραγωγική δυναμικότητα που ξεπερνά τους 360 τόνους ημερησίως. Ο συνολικός αριθμός εργαζομένων σήμερα είναι 340 άτομα, που διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία. Οι πωλήσεις το 2010 ανήλθαν σε 41,6 εκατ. Δολάρια Αμερικής.

Η Frigoglass θα εξαγοράσει το 80% της Jebel Ali, με την αξία συναλλαγής να ανέρχεται σε 6,8 εκατ. Δολάρια Αμερικής συμπεριλαμβανομένου και καθαρού δανεισμού ύψους 23 εκατ. Δολαρίων Αμερικής. Η συναλλαγή, που θα περιλαμβάνει και αυξημένες απαιτήσεις σε κεφαλαίο κίνησης, θα χρηματοδοτηθεί μέσω ανάληψης νέου δανεισμού.

Η Beta Glass PLC, που αποτελεί σήμερα τον κλάδο υαλουργίας της Frigoglass, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νιγηρίας. Η Frigoglass είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής γυάλινης συσκευασίας στην Δυτική Αφρική με τρείς κλίβανους παραγωγικής δυναμικότητας που ξεπερνά τους 600 τόνους ημερησίως. Οι πωλήσεις κατευθύνονται κυρίως προς την τοπική αγορά καθώς και σε άλλες χώρες της Δυτικής Αφρικής, ενώ υπάρχει κοινή πελατειακή βάση με τον Κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης, που αποτελείται από κορυφαίες εταιρείες αναψυκτικών και ποτών, καθώς και εταιρείες παραγωγής κρασιού, φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων.

Ο κύριος Πέτρος Διαμαντίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass σχολίασε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη σημαντική ευκαιρία εξάπλωσης των δραστηριοτήτων μας στον τομέα της γυάλινης συσκευασίας και πιστεύουμε ότι η ισχυρή τεχνογνωσία του Jebel Ali Glass οι μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες και η ελκυστική γεωγραφική παρουσία, θα συνεισφέρουν στην συνεχιζόμενη ανάπτυξη του. Η παγκόσμια αγορά γυαλιού εκτιμάται περίπου σε 27 δις. Δολάρια Αμερικής με θετικές προοπτικές ανάπτυξης. Η Frigoglass στοχεύει να αυξήσει τη γεωγραφική παρουσία της στον συγκεκριμένο τομέα στην Ευρώπη, καθώς και στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ανατολικής και Νότιας Αφρικής και Ασίας, όπου η ζήτηση για προϊόντα γυάλινης συσκευασίας υπερβαίνει την προσφορά τα τελευταία χρόνια."
Produced by