26
ΑΠΡ

Αegean: Κατοχύρωσε άδεια για εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών προϊόντων στον Παναμά


 Η AEGEAN εισέρχεται δυναμικά στις αγορές της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής εφόσον κατοχύρωσε, σε αποκλειστική βάση, άδεια για τη λειτουργία χερσαίων εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών προϊόντων στα λιμάνια Cristobal και Balboa του Παναμά.

Η Ελληνικών συμφερόντων εισηγμένη στο NYSE διεθνής εμπορική εταιρία ανεφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων AEGEAN στοχεύει να ξεκινήσει τη λειτουργία της ως φυσικός προμηθευτής και στα δύο λιμάνια μέχρι το τέλος του δευτέρου τριμήνου του 2011.

Τα λιμάνια Cristobal και Balboa κατέχουν στρατηγική θέση στα δύο άκρα της Διώρυγας του Παναμά, ο οποίος αποτελεί σημαντικό δίαυλο για το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο, αφού συνδέει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό. Και από τα δύο λιμάνια γίνονται συνολικά περίπου 14.000 διελεύσεις πλοίων ετησίως και σε συνδυασμένη βάση αποδίδουν ετήσια πωλήσεις καυσίμων περισσότερο από 5 εκατ. μετρικούς τόνους. Σημειωτέον ότι μέχρι το 2014 το κανάλι του Παναμά αναμένεται να διπλασιάσει την δυναμικότητά του, επιτρέποντας την διέλευση μεγαλύτερων πλοίων και παρέχοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο παγκόσμιο εμπόριο.

Οι δύο χερσαίες εγκαταστάσεις στον Παναμά έχουν δυνατότητα αποθήκευσης συνολικά περίπου 3 εκατ. βαρελιών με δυνατότητα επέκτασης, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη και άφθονη προμήθεια καυσίμων.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την καθιέρωση της παρουσίας της στις δύο άκρες του πιο διάσημου καναλιού (διώρυγας) του κόσμου, η AEGEAN επεκτείνει σημαντικά το δίκτυό της στην παγκόσμια αγορά καυσίμων και ενισχύει τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξής της. ''Η αναπτυσσόμενη αγορά του Παναμά σε συνδυασμό με τους σημαντικούς χερσαίους αποθηκευτικούς χώρους στα λιμάνια Cristobal και Balboa καθιερώνει την AEGEAN στο χώρο και της επιτρέπει να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στην ισχυρή ζήτηση για τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες της και την κερδοφόρα αύξηση του όγκου των πωλήσεών της'' καταλήγει η ανακοίνωση.

Produced by