17
ΜΑΡ

Alitalia: Θα μειώσει κατά 20% το προσωπικό της


Τη μείωση κατά 20% του προσωπικού και μισθολογικές περικοπές ύψους σχεδόν 30%, προβλέπει το σχέδιο ανάκαμψης της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia.

Στην νέα απόπειρα οικονομικής ανάκαμψης, η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα νέο στρατηγικό πλάνο το οποίο προβλέπει μείωση του κόστους ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και αύξηση κατά 30% του κύκλου εργασιών έως το 2019 μέσω πιο ανταγωνιστικών προσφορών στα δρομολόγια μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Σήμερα η διοίκηση παρουσίασε τις λεπτομέρειες στις συνδικαλιστικές ενώσεις: Προβλέπεται η κατάργηση 2.037 θέσεων εργασίας από το προσωπικό εδάφους και η αποχώρηση 400 στελεχών του προσωπικού καμπίνας μετά την προκαθορισμένη λήξη της σύμβασής τους.

Επιπλέον η εταιρεία ζήτησε μείωση των μισθολογικών απολαβών κατά 28% για τους κυβερνήτες στις πτήσεις μεσαίων αποστάσεων, 22% στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων και 32% για τις αεροσυνοδούς.

«Αποφασίσαμε ομόφωνα να προκηρύξουμε απεργία για την 5η Απριλίου» τόνισε ο ΓΓ του συνδικάτου Uiltrasporti, Κλαούντιο Ταρλάτσι.

Produced by