18
ΜΑΡ

Γαλλικές εκλογές: Παραμένει άνετος ο Μακρόν στις δημοσκοπήσεις


Ο κεντρώος υποψήφιος εξακολουθεί να είναι το μεγάλο φαβορί για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και η Λεπέν παραμένει πρώτη εν όψει του πρώτου γύρου. 

Ακόμα μια δημοσκόπηση που δεν αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία δόθηκε το Σάββατο στη δημοσιότητα, με τον Εμανουέλ Μακρόν να παραμένει ως επικρατέστερος για τη νίκη και την ανάληψη της προεδρίας.

Ειδικότερα, σε μέτρηση της BVA για το Orange, για τον πρώτο γύρο στις 23 Απριλίου η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν λαμβάνει 26% στην παράσταση νίκης, ο Μακρόν 25% ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν 19,5% και στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών Μπενουά Αμόν με 12,5%.

Σημειώνεται πως ο Αμόν, ο οποίος παρουσίασε το πλήρες πρόγραμμά του αυτή την εβδομάδα, έχει απολέσει 4,5 μονάδες από τις αρχές του Φεβρουαρίου και πλέον συγκεντρώνει μόλις μισή μονάδα περισσότερη στην πρόθεση ψήφου από τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Και οι δύο υποψήφιοι έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αποσυρθούν από την κούρσα, κάτι που σημαίνει ότι η διχασμένη γαλλική αριστερά θα αποκλειστεί από τον δεύτερο γύρο για πρώτη φορά αφότου ο πατέρας της Λεπέν, ο Ζαν-Μαρί, είχε προκαλέσει σοκ καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2002.

Ο Φιγιόν χάνει έδαφος μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για την αργομισθία της συζύγου του.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Μακρόν θα κερδίσει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο με 62% έναντι 38%.

Produced by