18
ΜΑΡ

Νέα επίθεση της ΝΔ προς την κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις


Για «φιάσκο» έκανε λόγο ο αρμόδιος τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Βρούτσης. 

Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης για το «νέο "φιάσκο"» στον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων εξαπολύει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, που τονίζει σε σχετική δήλωση του:

«Για άλλη μια φορά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, με την ολιγωρία της, στερεί από χιλιάδες δικαιούχους την επικουρική τους σύνταξη. Συγκεκριμένα, δεν έχει ακόμη εκδώσει, ως όφειλε, το μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων με αποτέλεσμα από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά να μην μπορεί να εκδοθεί ούτε μία σύνταξη» αναφέρει ο βουλευτής της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι « ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε τον μαθηματικό τύπο που είχε εκδοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2013, λόγω εμπάθειας και ιδεοληψίας».

Όπως σημειώνει ο κ. Βρούτσης, σύμφωνα με το άρθρο 96 του Ν. 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου), θα έπρεπε ήδη - εδώ και 11 μήνες - να έχει εκδοθεί ο απαραίτητος μαθηματικός τύπος με τις αναγκαίες τεχνικές παραμέτρους για τον υπολογισμό όλων των επικουρικών συντάξεων - από 1/1/2015 - που υπολογίζονται στη βάση του μοντέλου της Νοητής Κεφαλαιοποίησης.

«Πρόκειται για μια ακόμη αδικαιολόγητη καθυστέρηση, που οφείλεται αποκλειστικά στην ανικανότητα και ολιγωρία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Μετά το “φιάσκο” του μαθηματικού τύπου στις κύριες συντάξεις, τώρα “φιάσκο” και στον μαθηματικό τύπο των επικουρικών συντάξεων, με αποτέλεσμα, καμία νέα επικουρική σύνταξη να μην μπορεί να εκδοθεί» καταλήγει ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ..

Produced by