18
ΜΑΡ

Μέχρι τον Ιούνιο σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο, σύμφωνα με τον Σπίρτζη


Για τη δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ των ανέργων και των «κοινωνικά αδυνάτων» έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών. 

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχε τεθεί σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών να αναφέρει ότι «οι γραμμές των λεωφορείων αλλάζουν, όπως και η φιλοσοφία του σχεδιασμού των γραμμών.

Στόχος μας είναι η ύπαρξη γραμμών από τις γειτονιές της Αθήνας στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, η ένταξη των αστικών ΚΤΕΛ στον σχεδιασμό του ΟΑΣΑ, η οικοδόμηση εμπιστοσύνης του πολίτη προς τα μέσα αστικών συγκοινωνιών».

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ακόμα πως «όσο κι αν μας κατηγορεί η ΝΔ για σπατάλες, οι άνεργοι και οι κοινωνικά αδύνατοι θα συνεχίσουν να μετακινούνται δωρεάν. Θα κοπούν τα κυκλώματα που ανέχονταν όλα αυτά τα χρόνια, ληστεύοντας τις αστικές μεταφορές και τον ελληνικό λαό».

Σχολιάζοντας τα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ο υπουργός υποστήριξε πως «δίνουμε μια μεγάλη διαπραγματευτική μάχη. Το ζητούμενο δεν είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης με όποιους όρους, όπως μας παρότρυνε η ΝΔ και όπως έπραττε όταν ήταν στην κυβέρνηση. Το ζητούμενο είναι οι τελικές αποφάσεις να φέρουν τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό. Να προβλέπουν ευνοϊκά μέτρα για τους αδύνατους και κοινωνική δικαιοσύνη στην κατανομή των υποχρεώσεων» και προσέθεσε «σκεφτείτε να δεχόμασταν κάθε παράλογη απαίτηση των δανειστών όπως έκανε η ΝΔ και οι συνεργάτες της... Θα έκλεινε γρήγορα η αξιολόγηση και μαζί αρκετές χιλιάδες ζωές».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για το κόστος της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν απαιτήσεις των δανειστών που, αν γίνονταν από εμάς αποδεκτές, θα κόστιζαν στην ελληνική κοινωνία πολύ περισσότερο απ' όσο κοστίζει η καθυστέρηση».

Ο κ. Σπίρτζης αμφισβητεί τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και σημειώνει ότι «οι πολίτες εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα γιατί απλά είναι κομμάτι τους. Ακριβώς το αντίθετο από την ηγετική ομάδα της ΝΔ».

Produced by