18
ΜΑΡ

Παραμένει σε επιφυλακή η Γαλλία μετά από τους πυροβολισμούς στο Ορλί


Προβλήματα από αλλαγή κατεύθυνσης των πτήσεων καθώς το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό, με τις αστυνομικές αρχές να αναφέρουν πως δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά πάνω στο δράστη. Ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί ακόμα το ενδεχόμενο τρομοκρατίας. 

Σε καθεστώς ετοιμότητας εξακολουθούν να είναι οι δυνάμεις ασφαλείας στο Παρίσι, μετά από το θανάσιμο τραυματισμό ενός αγνώστου στο αεροδρόμιο του Ορλί, που κατάφερε να αποσπάσει το όπλο ενός στρατιώτη και στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά των αρχών.

Οι αστυνομικές αρχές διέψευσαν τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για εκρηκτικά που έφερε ο δράστης, τονίζοντας πως δεν εντοπίστηκε κανενός είδους εκρηκτικός μηχανισμός επάνω του.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID » και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου.

Οι έρευνες διευρύνθηκαν και στην δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου, το Orly Ouest, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία.

Υπάρχει παράλληλα προβληματισμός κατά πόσο θα επηρεασθούν και οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκoλ.

Στο Ορλί έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ υπάρχει περίπτωση να μεταβεί και ο υπουργός Άμυνας.

Το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου.

Η εκκένωση του αεροδρομίου πραγματοποιήθηκε με ηρεμία, χωρίς κινήσεις πανικού.

Στο μεταξύ τα αεροπλάνα που έχουν φθάσει στο αεροδρόμιο παραμένουν στους χώρους στάθμευσης χωρίς να επιτρέπουν την έξοδο στους επιβάτες.

Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο υπάρχει σχέση ανάμεσα στο επεισόδιο στο Ορλί και σε ένα περιστατικό που συνέβη το πρωί στο βόρειο παρισινό προάστιο του Σεν Ντενί.

Γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο Renault Clio στο Σεν Ντενί.

Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε συγχρόνως ένα όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα άλλο νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Citroen Picasso, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.

Produced by