18
ΜΑΡ

Ο Κατρούγκαλος «αδειάζει» τον Σκουρλέτη για τους 180


«Ουσιαστικά έχει κλείσει η αξιολόγηση, απομένουν τα εργασιακά»είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. 

Αποστάσεις από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη περί ανάγκης ψήφισης των νέων μέτρων από διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών θέλησε να πάρει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μέσω δηλώσεων του στην εφημερίδα «Ειδήσεις».

Ο κ. Κατρούγκαλος λέει «όχ» σε ψήφιση των μέτρων με 180 ψήφους σημειώνοντας ότι«180 ψήφους ή άλλες ειδικές πλειοψηφίες προβλέπει το Σύνταγμά μας για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δεν εντάσσεται η ψήφιση των μέτρων σε μία από αυτές. Και δεν μπορούμε κατά βούληση να απαιτούμε αυξημένες πλειοψηφίες εκτός του Συντάγματος».

Αναφερόμενος στο θόρυβο που προκάλεσε η τοποθέτησή του για τις συγκεντρώσεις Τούρκων αξιωματούχων στην Ελλάδα τόνισε ότι «ο θόρυβος που δημιουργήθηκε, αρχικά από τη μονταζιέρα γνωστής για τον κιτρινισμό της εφημερίδας, που ατυχώς αναπαράχθηκε από την ΝΔ, αποτελεί κατ' εξοχήν δείγμα αυτού που ονομάζουμε μετα-αλήθεια ή μετα-πραγματικότητα" και εξήγησε ότι "ποτέ δεν μίλησε για προεκλογικές τουρκικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα, πράγμα εξ ορισμού οξύμωρο, εφόσον δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι στη χώρα μας. Είπα απλώς ότι ουδέποτε εμποδίσαμε την επικοινωνία Τούρκων αξιωματούχων με ομόθρησκούς τους, πράγμα που αποτελεί την αναντίρρητη αλήθεια».

Σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο υπουργός ανέφερε πως «όλη η περιπέτεια της β' αξιολόγησης οφείλεται στην αμφιθυμία του ΔΝΤ αν θα μείνει ή όχι στο πρόγραμμα, αλλά και στην εμμονή του σε θέσεις που είναι ακραία νεοφιλελεύθερες και αντιευρωπαϊκές» και προσέθεσε ότι «στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου θα διαπιστωθεί η πρόοδος σε όλα τα άλλα πεδία της διαπραγμάτευσης και ότι ουσιαστικά έχει κλείσει η αξιολόγηση, με εξαίρεση τα εργασιακά»

Produced by