18
ΜΑΡ

«Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην προσπάθεια εξαπάτησης του Τσίπρα» τονίζει η Μπακογιάννη


Η ΝΔ δε θα υπερψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, υπογράμμισε η τομεάρχης Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Νέα σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στη κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη μέσω συνέντευξης της στα «Παραπολιτικά», με τη βουλευτή της ΝΔ να τονίζει πως το κόμμα της δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τα μέρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

«Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά προσπαθεί να εξαπατήσει τους Έλληνες και εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα συναινέσουμε σε αυτή την προσπάθειά του» υπογραμμίζει η πρώην υπουργός.

Για την κριτική που δέχεται η ΝΔ από την κυβέρνηση ότι στηρίζει τις απαιτήσεις των δανειστών απαντά ότι «μετά τις κυβιστήσεις της κυβέρνησης, μετά τις "ηρωικές διαπραγματεύσεις" που κατέληξαν σε υπερφορολόγηση των πάντων και περικοπές συντάξεων, αυτή η ρητορική πέφτει στο κενό, για να μην πω ότι ακούγεται γελοία».

Η Ντόρα Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι «το χέρι της συναίνεσης η ΝΔ το έδωσε στον κ. Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015 και ο κ. Τσίπρας επέλεξε από το σύνολο του πολιτικού φάσματος τον όμοιο του σε λαϊκισμό κ. Καμμένο για να κάνει κυβέρνηση» και προσθέτει ότι «η ευθύνη βρίσκεται 100% στον κ. Τσίπρα, ο οποίος ελλείψει πολιτικής πρότασης επενδύει στο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας».

Για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρει ότι «ήταν ο πρώτος που μίλησε για χαμηλότερα πλεονάσματα. Αυτό επανέλαβε και στο κ. Σοϊμπλε και σας διαβεβαιώνω ότι βρήκε ευήκοα ώτα».

Σε ερώτηση για τον αν η ρητορική και οι διαρροές του υπουργού ΄Αμυνας θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα τονίζει ότι «αρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τον υπουργό Άμυνας να ασκεί εξωτερική πολιτική και αυτό από μόνο του είναι απαγορευτικό. Στην περίπτωση δε που έχουμε να κάνουμε με ασόβαρους και ανεύθυνους ανθρώπους αυτό γίνεται επικίνδυνο για τη χώρα» και διευκρινίζει ότι «ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Καμμένος δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ και τις επιλογές του Κώστα Καραμανλή. Είναι ακριβώς στον αντίποδα, καθώς βάζει πάνω από όλα την καρέκλα και όχι τη χώρα».

Τέλος αναφορικά με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου δηλώνει πως «δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε τη χώρα με πραγματική ανάπτυξη η οποία δεν διαψεύσθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ».

Produced by