18
ΜΑΡ

Γεννηματά: Η κυβέρνηση οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα


Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε πως έρχεται τέταρτο μνημόνιο χωρίς μάλιστα έξτρα χρηματοδότηση.  

Εκ νέου βολές κατά της κυβέρνησης έβαλε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο ΙΣΤΑΜΕ, τονίζοντας το «αδιέξοδο στο οποίο οι κυβερνώντες έχουν οδηγήσει τη χώρα», όπως είπε.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «οι τυχοδιωκτικοί χειρισμοί και η ανικανότητά της να ολοκληρώσει θετικά την αξιολόγηση, παρατείνουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα στην χώρα. Με δραματικά αποτελέσματα. Η ύφεση επέστρεψε στην οικονομία, η ανεργία άρχισε και πάλι να αυξάνεται, το τραπεζικό σύστημα να μη χρηματοδοτεί την επιχειρηματική δραστηριότητα», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Όσον αφορά τη φορολογική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Την ίδια στιγμή η υπερφορολόγηση και τα Κυβερνητικά μέτρα οδηγούν σε απόγνωση τα νοικοκυριά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών αυξήθηκαν κατά 1,6 δις ευρώ τον Ιανουάριο. Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την πολιτική τους όχι μόνο εξοντώνουν και φτωχοποιούν την Μεσαία τάξη, αλλά στερούν  και από τους φτωχότερους την δυνατότητα κάθε οικονομικής ανέλιξης, εξεύρεσης εργασίας και βελτίωσης της θέσης τους, καταδικάζοντάς τους στην παραμονή στην φτώχεια με αντάλλαγμα κάποια μικρά επιδόματα».

Ενώ σχολιάζοντας τη διαπραγματευτική τακτική είπε: «Εδώ και 6 μήνες σπαταλά τον χρόνο και τις αντοχές της χώρας, ετοιμάζοντας μια ακόμα συνθηκολόγηση ηττημένου. Αλυσοδένει τη χώρα στο δίλημμα 'Grexit ή Διαρκής λιτότητα', με νέα σκληρά μέτρα, με ένα 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση».

Produced by