18
ΜΑΡ

Σύνοδος Κορυφής στη Ρώμη: «Επανάληψη» της Γένοβα φοβούνται οι Ιταλοί


Σε κατάσταση συναγερμού οι αστυνομικές αρχές της ιταλικής πρωτεύουσας εν όψει της συνάντησης για τα 60 χρόνια της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας είναι οι αστυνομικές αρχές της Ρώμης εν όψει της επετειακής Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ που θα γίνει στις 25 Μαρτίου, όπως μεταδίδουν το Σάββατο τα ιταλικά media.

Όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως οι αστυνομικές αρχές φοβούνται επεισόδια αναλόγου μεγέθους με αυτά που είχαν πραγματοποιηθεί στη Γένοβα το 2001 (στο πλασίο των διαμαρτυριών τότε για τη σύνοδο των G8), ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή αναμένονται στην ιταλική πρωτεύουσα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όπως γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero πρόκειται να δημιουργηθεί «κόκκινη ζώνη» γύρω από το δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης, το οποίο και θα φιλοξενήσει την Σύνοδο, θα απαγορευθεί προσωρινά η πρόσβαση στον εναέριο χώρο της ιταλικής πρωτεύουσας, θα αναπτυχθούν προληπτικά επίλεκτοι σκοπευτές, ενώ θεωρείται πιθανό να «παγώσει» προσωρινά η ισχύς της Συνθήκης του Σένγκεν.

Υπενθυμίζεταιι πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρόκειται να γίνουν δεκτοί, το απόγευμα της 24ης Μαρτίου, από τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ενώ την επόμενη ημέρα θα υπογράψουν διακήρυξη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα γευματίσουν με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Produced by