18
ΜΑΡ

ΚΚΕ: Η λύση γα το λαό δεν είναι στο κλείσιμο της αξιολόγησης ούτε στις εκλογές


«Πρέπει να χαράξει δρόμο σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό» ανέφερε ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.    

Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει ούτε από το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές ούτε σε πρόωρες εκλογές που θα σημάνουν απλό την αλλαγή διαχείρισης του υπάρχοντος συστήματος, σχολίασε σε συνέντευξη του στην «Επένδυση» ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η λύση θα δοθεί μόνο σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, για να εμποδίσουμε το νέο αντιλαϊκό πακέτο και για να διεκδικήσουμε όλα όσα χάσαμε τα χρόνια της κρίσης" τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως χρειάζεται «να ανοίξουμε το δρόμο για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία. Κι όλα αυτά βασικό στοιχείο τους έχουν να δυναμώσει σημαντικά και ολόπλευρα το ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση σημείωσε ότι «η κριτική μας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και στις προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν αφορούσε ποτέ, στο πώς παζαρεύουν, αλλά για λογαριασμό ποιανού διαπραγματεύονται! Κι αυτό που κάνουν όλοι τους είναι να διαπραγματεύονται για το πώς θα αυξηθούν τα κέρδη των ομίλων».

Για το μέλλον της Ευρώπης ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «το ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες έχει πει ότι η ΕΕ δεν αποτελεί ένα συνεκτικό σταθερό μηχανισμό. Η συνοχή της θα δοκιμαστεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. Απόδειξη οι φυγόκεντρες τάσεις που δυναμώνουν, τα σχέδια για "ΕΕ πολλών ταχυτήτων" που φέρνουν στην επιφάνεια αντιθέσεις, λόγω της κρίσης και της ανισομετρίας, ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη. Όλα αυτά μαρτυρούν τον πραγματικό χαρακτήρα της ΕΕ, ως καπιταλιστικής ένωσης. Καταρρίπτουν το μύθο της σύγκλισης και της ευημερίας των λαών που σήμερα δίνει τη θέση του στη νέα απάτη, ότι η ΕΕ μπορεί δήθεν να «διορθωθεί», ενώ όλοι ξέρουμε ότι η ΕΕ μόνο χειρότερη θα γίνεται».

Σε ερώτηση για το αν οι υψηλοί τόνοι που χρησιμοποιούν η Τουρκία και η Ελλάδα για το Αιγαίο, μπορούν να οδηγήσουν σε θερμό επεισόδιο ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι «οι "υψηλοί τόνοι" σε Ελλάδα και Τουρκία, δημιουργούν ένα επικίνδυνο κλίμα πολεμικής προετοιμασίας. Εκφράζουν τον ανταγωνισμό της ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης, σε μια περιοχή όπου "έχουν βγει τα μαχαίρια", ανάμεσα σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη, γύρω από διάφορα σχέδια επενδύσεων, στη μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου» κατέληξε.

Produced by