18
ΜΑΡ

Τραμπ: Η Γερμανία χρωστά τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ


Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε ξανά το Βερολίνο να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, μια μέρα μετά από τη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. 

Μετά από τη πρώτη δημόσια αναφορά που έκανε την Παρασκευή μπροστά στην Άγκελα Μέρκελ για την αύξηση των αμυντικών δαπανών της Γερμανίας, ο Ντόναλτ Τραμπ επανήλθε το Σάββατο μέσω Twitter.

Σε δύο αναρτήσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος γράφει πως «η Γερμανία οφείλει τεράστια χρηματικά ποσά στο ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πληρωθύν περισσότερα για την πολύ ισχυρή και πολύ δαπανηρή άμυνα που παρέχουν στη Γερμανία!»

Στο πρώτο τουίτ του είχε αρχίσει λέγοντας ότι είχε μια «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ» συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο χθες στην Ουάσινγκτον, αντίθετα με αυτό που πολλοί παρατηρητές είδαν ως μια τεταμένη συνάντηση η οποία υπογράμμισε τις διαφορές ανάμεσα στους δύο ηγέτες ιδιαίτερα όσον αφορά το εμπόριο ή τη μετανάστευση.

«Παρά τα όσα περιμένατε από την πλευρά των ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Είχα μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ συνάντηση με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ"», έγραψε ο πρόεδρος από την πολυτελή κατοικία του στη Φλόριντα όπου περνάει το Σαββατοκύριακο.

Produced by