19
ΜΑΡ

Γαλλία: Υπό κράτηση δυο συγγενείς του δράστη του Ορλί


Υπό κράτηση παραμένουν ο αδελφός και ο εξάδελφος του Γάλλου πραγματοποίησε επίθεση χθες, Σάββατο, στο αεροδρόμιο του Ορλί κοντά στο Παρίσι, ενώ ο πατέρας του αφέθηκε ελεύθερος.

Ο πατέρας και ο αδελφός του Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ προσήλθαν αυτοβούλως αργά χθες το πρωί στο αστυνομικό τμήμα.

Όπως είπαν, ο δράστης, αφού πυροβόλησε αστυνομικούς στη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιούσαν σε οδό βόρεια του Παρισιού μιάμιση ώρα πριν από την επίθεση στο Ορλί, επικοινώνησε μαζί τους και τους είπε πως έκανε «μια βλακεία».

Ο εξάδελφος του δράστη παρουσιάσθηκε κι αυτός αυτοβούλως στην αστυνομία μερικές ώρες αργότερα. Είχε συναντήσει τον δράστη τη νύκτα που προηγήθηκε των γεγονότων σε ένα μπαρ παρισινού προαστίου.

Εν τω μεταξύ, η νεκροτομή της σορού του δράστη θα γίνει εντός της ημέρας κυρίως για να προσδιοριστεί αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Τη στιγμή της επίθεσης, είχε φωνάξει στους στρατιωτικούς: «Αφήστε τα όπλα σας! Τα χέρια στο κεφάλι! Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν νεκροί».

Ο Ζιγέντ Μπεν Μπελκασέμ είχε μαζί του βενζίνη, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν επάνω του 750 ευρώ, ένα αντίτυπο του Κορανίου, ένα πακέτο τσιγάρα και έναν αναπτήρα και στο σπίτι του στα προάστια μερικά γραμμάρια κοκαΐνης και μια ματσέτα.

Produced by