19
ΜΑΡ

Λαφαζάνης: Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο


Για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους κάνει λόγο ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφορικά με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον αναβαλλόμενο φόρο στις τράπεζες.

Σε δήλωση του, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει πως η κυβέρνηση, με αυτήν την τροπολογία - πρόκληση προς τον ελληνικό λαό, έρχεται να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει προηγούμενες νομοθετικές διατάξεις, χαρίζοντας πολλά δισ. ευρώ στις τράπεζες και στην ουσία στα ξένα fund στα οποία τις έχει εκχωρήσει.

Είναι αδιανόητο, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα σκληρό πακέτο εξουθενωτικών μέτρων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων ύψους 3,6 δισ., να σπεύδει να χαρίσει πολύ μεγαλύτερα ποσά στο τραπεζικό κεφάλαιο, επισημαίνει ο επικεφαλής της ΛΑΕ και τονίζει ότι «οι τράπεζες συνεχίζουν να παραμένουν κράτος εν κράτει στη χώρα και να απομυζούν κάθε ικμάδα από την ελληνική οικονομία και κοινωνία..».

Ο κ. Λαφαζάνης δηλώνει ότι η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη ανατροπή, που μόνο ο λαός με τους αγώνες του μπορεί να επιβάλει με βασικό μέτρο την εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών στο πλαίσιο ενός ριζοσπαστικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. 

Produced by