20
ΜΑΡ

Εurogroup: Θα συμφωνήσουμε πως.. ακόμα δεν έχουμε συμφωνία


Χωρίς καταρχήν συμφωνία και με καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την επιστροφή των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα, πραγματοποιείται το σημερινό Eurogroup.

Το λεγόμενο ορόσημο της 20ης Μαρτίου το.. αποχαιρέτισε η Ελλάδα εδώ και καιρό, καθώς είναι έως τώρα ανοιχτά κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα.

Το ασφαλιστικό, το αφορολόγητο, τα εργασιακά και η ενέργεια είναι τα κύρια μέτωπα που παραμένουν ανοικτά, πράγμα που σημαίνει οτι το πολυπόθητο staff level agreement παίρνει μετάθεση για τις αρχές Απριλίου. Στη χειρότερη περίπτωση- με τα μέχρι τώρα δεδομένα- η συμφωνία πάει για Μάιο.

Έτσι, το μόνο καλό ενδεχόμενο αποτέλεσμα για την Ελλάδα στο σημερινό Εurogroup είναι να συμφωνηθεί η επιστροφή των θεσμών για να συζητηθεί εκ του σύνεγγυς η διαπραγμάτευση για τις.. καυτές πατάτες που απομένουν.

Αναλυτικά πρόκειται για το ασφαλιστικό και την κατάργηση προσωπικής διαφοράς, το ύψος του αφορολόγητου, τα ενεργειακά, τα εργασιακά και συγκεκριμένα την αύξηση του ορίου των απολύσεων, τις συλλογικές συμβάσεις, το lockout και τον συνδικαλιστικό νόμο.

Τελευταία και.. καλύτερα μένουν τα αντίμετρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αντίμετρα θα περιλαμβάνουν μια σειρά από αναπτυξιακά μέτρα, μείωση φορολογίας επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και πιθανή μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους μικροϊδιοκτήτες.

Α.Α.

Produced by