20
ΜΑΡ

Μ. Κέιν: Ξέρω ότι οι μέρες μου είναι μετρημένες...


Έναν νέο -πιο υγιεινό- τρόπο ζωής αποφάσισε να ακολουθήσει ο βραβευμένος ηθοποιός Michael Caine, εξαιτίας των φόβων του ότι κάποια στιγμή θα νοσήσει από καρκίνο.

Ο διάσημος ηθοποιός έκοψε «μαχαίρι» το αλκοόλ και το κάπνισμα και άρχισε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, προκειμένου να δει όσο το δυντόν περισσότερο τα εγγόνια του να μεγαλώνουν!


Μιλώντας στην κυριακάτικη «Sun», ο 84χρονος σταρ του Χόλιγουντ, τόνισε: «Γνωρίζω ότι οι μέρες μου είναι μετρημένες και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου!».

Ο Κέιν ελπίζει, όπως είπε, να ζήσει τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα ώστε να μπορεί να είναι δίπλα στα τρία εγγόνια του. Για τον λόγο αυτό, πήρε την «γενναία» απόφαση να κόψει το κάπνισμα αλλά και το ποτό. «Πάντα φροντίζω να κάνω ό,τι είναι καλύτερο ενάντια στον καρκίνο. Έτσι θα φάω αυτό που πρέπει και θα κάνω αυτό που πρέπει», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη σύζυγό του, την 70χρονη Shakira, τόνισε ότι αν δεν υπήρχε στη ζωή του, εκείνος δεν θα ζούσε σήμερα. «Χωρίς εκείνη, θα είχα πεθένει εδώ και καιρό. Συνήθιζα να πίνω ένα μπουκάλι βότκα την ημέρα και να καπνίζω αρκετά πακέτα τσιγάρων».

Όσο για τον άνθρωπο που τον βοήθησε να απεξαρτηθεί από το κάπνισμα, είπε ότι ήταν ο Tony Curtis που έφυγε από τη ζωή το 2010. «Άναβα το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο. Σε ένα πάρτι, ξαφνικά αισθάνθηκα ένα χέρι μέσα στην τσέπη μου να μου παίρνει τα τσιγάρα και να τα ρίχνει στο τζάκι. Κοίταξα και ήταν ο Tony Curtis. Δεν τον είχα συναντήσει ξανά αλλά ήταν πολύ διάσημος. Του είπα: "Γιατί το έκανες αυτό". Και μου είπε: "Θα πεθάνεις αν συνεχίσεις έτσι". Δεν σταμάτησα αλλά πλέον κάπνιζα περιστασιακά», θυμάται ο Michael Caine.

Όταν ο Curtis έφυγε από τη ζωή, ο Caine θυμήθηκε την πρώτη τους συνάντηση και τη συμβουλή που του είχε δώσει.

Produced by